Zelf maken: Kussens van mix & match stofjes

Deze kussens (40×40 cm) maakte ik van verschillende stofjes. De bovenste is gemaakt van de laatste stukken stof van Eline Pellinkhof. De gele stipjesstof vond ik ooit in een kringloopwinkel en die mooie ’70-stijl stof is van Ikea. Dit is trouwens een heel makkelijke manier om kussenhoesjes te maken, want er zit geen rits in. Het nadeel is natuurlijk wel dat je het hoesje niet zo makkelijk kunt wassen.

Werkwijze

Knip twee vierkante stukken stof, iets groter dan dat je het kussen wilt maken. Leg de lappen op elkaar met de goede kanten tegen elkaar. Naai de lappen rondom op elkaar en laat aan 1 zijde in het midden een stuk van ongeveer 15 tot 20 cm open.

Keer de kussenhoes en vul het met kussenvulling (bijvoorbeeld van Hema). Duw de vulling goed in de hoek- jes. Je kunt ook een binnenkussen of een oud kussen als vulling gebruiken.

Vouw de stof bij de opening naar binnen, strijk de naad glad met je vingers en naai het dicht met de ‘jij en ik steek‘. Als je de steekjes precies op de vouw/rand van de stof maakt, wordt het resultaat het mooist en bijna onzichtbaar.

Tutorial

Cut two square pieces of fabric, slightly larger then you want the cushion to be. Lay the pieces of fabric (right sides facing inside) onto each other and sew them toge- ther. At the centre of one side leave an opening of about 6 to 8 inches.

Turn the cushion cover and fill it with cushion filling. Make sure you also push it into the corners.

Fold the fabric at the opening inwards and rub tight with your fingers. Sew close with a ‘mattress stitch‘. If you make small stitches at the folds of the fabric this stitch is nearly invisible.

 

BewarenBewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *