Vrolijke kussenhoezen met ‘dodelijke’ afloop


Na het zien van alle nieuwe vrolijke kussenhoezen in de winkels, had ik zin om zelf weer eens nieuwe kussenhoezen te maken… Nou, dat heb ik geweten… Daar ging zowaar een dag van m’n leven… De eerste (dat is de bovenste) ging prima op veel gehannes met de draadspanning en wat gekreun van mijn naaimachine na (maar dat doet ie altijd). De tweede lag geknipt klaar en alleen de lapjes moesten nog even gestreken worden. Dus strijkbout aan en… begint mijn naaimachine spontaan uit zichzelf te naaien! Ik schrok me rot. Keek eerst nog onder mijn bureau of er niets op de naaivoet gevallen was toen ik rook uit mijn naaimachine zag komen!? Snel de stekker eruit en, aangezien er (nog) niets in de fik stond, ding opgepakt en buiten gezet. Stinken joh! Hartstikke stuk! Ik kan wel janken, want deze is van mijn schoonmoeder geweest en een paar jaar terug helemaal gereviseerd.

Na flink vloeken en wat tranen ben ik toch maar dapper doorgegaan… Vroeger deden ze het toch ook zonder. De tweede (de onderste) is dus volledig met de hand gestikt… Ik heb er geen rits ingezet (teveel gedoe met de hand) dus ik heb de hoes om het kussen gemaakt, maar op zo’n manier dat ik de laatste naad los kan halen. Als ik straks een nieuwe naaimachine heb, zet ik er misschien alsnog een rits in. Ach, zie jij het verschil?

 

BewarenBewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *