Vintage shoppen in Haarlem

Voor zover ik kan beoordelen is Haarlem een van de beste steden voor vintage shoppen met de vele kleine winkeltjes allemaal in het centrum. Je schijnt bij het VVV zelfs het gidsje VintageWinkelRondje Haarlem te kunnen halen met daarin de beste adressen. Het gidsje ken ik nog niet (dus wie weet wat ik nog allemaal kan ontdekken), maar dit zijn mijn beste ontdekkingen tot nu toe:

Stijlloods – Echt een parel onder de vintage winkels! De winkel is groot en heel ruim opgezet met veel inspiratiehoekjes/collages. Ze hebben een mix van (echt!) mooie tweedehands kleding, accessoires, boeken, platen en interieur decoratie en – ook heel belangrijk – gezellige medewerkers.

Rames Old Fashion – Hier ben ik echt overheen gestruikeld, want dit kleine winkeltje zit verstopt aan het einde van de Zijlstraat. Je vindt er vooral heel veel sieraden en enkele accessoires en bijzondere decoratie items uit de jaren 60 en 70.

VIND Lifestyle – Eentje voor de diehard vintage lover. Jonger dan jaren 80 vind je hier niet. Ik heb er nog nooit iets kunnen scoren, maar het lieve kleine pandje met achterin een kapper is absoluut een bezoekje waard.

Charity – Dit kleine winkeltje zit vaak verstopt achter de marktkramen op de Botermarkt. Het is wat volgepakt en de collectie is soms gemiddeld te noemen, maar het feit dat het winkeltje in een oude slagerij zit maakt het erg charmant. Je vindt er nog oude kenmerken van terug; zo zit het paskamertje (misschien ietwat luguber voor sommigen) in de oude koelcel.

Above are some of my Haarlem vintage store discoveries. If you ever visit Haarlem; don’t forget to pay a visit to these gorgeous vintage stores or pick up the ‘VintageWinkelRondje Haarlem’ leaflet at the Tourist Information Center, containing the best vintage shopping addresses.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *