Vintage shoppen in Den Haag

Na Haarlem was Den Haag aan de beurt voor een rondje vintage shoppen. Wij (vriendin en ik) maken er inmiddels een sport van: fijne schoenen aan, vooraf wat adresjes en straatjes opzoeken, daar vooral van afwijken en zo een dag lang de leukste straatjes verkennen (afgewisseld met terrasje en lekker eten natuurlijk). Hier de leukste adresjes die we hebben ontdekt…

Als je van het centraal station door de Herengracht naar het centrum loopt, loop je automatisch aan de linkerkant van de straat. Steek eens over, dan kom je de eerste vintage winkel tegen. Helaas was deze gesloten toen ik er langsliep en ik ben de naam vergeten, maar de etalage zag er leuk gestyled uit met mooie en nette spullen.

lekker brood – Even verderop (aan dezelfde kant) zit lekker brood (foto boven), een biologische bakker waar je ook belegde broodjes kunt kopen. Alleen het pand en de inrichting zijn al prachtig; een instant buitenland gevoel!

Cute but wrong – Dit kleine winkeltje heeft een bescheiden collectie vintage kleding, schoenen en tassen. De kapper achterin de winkel is erg charmant.

De 13 Rovers – Deze pop up store (foto rechtsonder) met café was de vintage-parel van de dag! Het pand staat vol met huisraad, stoeltjes, vaasjes, kleding, elpees, schoenen en lampen. Daar tussendoor hangt kunst en een aantal handgemaakte tassen van kunstenaars. De sfeer is heel ontspannen en er is ongelooflijk veel te zien en te vinden.

Cute but wrong en De 13 Rovers zitten allebei in de Boekhorststraat, een charmant straatje vlakbij de Grote Markt dat na een woelig en niet altijd even mooi verleden een trekpleister is voor kunstenaars en nieuwe ondernemers.

De Boterwaag – Aan de Grote Markt zit de Boterwaag (foto linksonder). Een fantastische plek om te lunchen. Het pand is prachtig, de sfeer fijn en het eten nog fijner. Ik had – toeval of niet? – een lunchgerecht met zeewierbrood van lekker brood.

Bibeloo – Als je van de Grote Markt naar de Piet Heinstraat loopt, pak dan de Molenstraat even mee. Daar zitten twee charmante sieradenwinkeltjes naast elkaar. Een daarvan is Bibeloo, volgepakt met prachtige vintage(stijl) sieraden, curiosa en (zak)horloges.

Hopi-Navajo – In dezelfde straat zit een winkel gespecialiseerd in authentieke spullen van Noord-Amerikaanse indianen. Je kijkt hier echt je ogen uit (tip: kijk ook omhoog, daar hangt nog meer).

Piet Heinstraat – Aan de andere kant van het centrum, in de Zeeheldenbuurt, ligt de Piet Heinstraat. Deze straat is een beetje het epicentrum van kringloopwinkels. Ik heb er minstens vijf gezien; twee met kleding, twee met snuisterijen en een grotere ‘klassieke’ kringloopwinkel (Schreuder) met meubels en huisraad. En ook hier weer een vestiging van lekker brood (thema van de dag lijkt het wel). De straat en de winkels zijn leuk. Geen echte uitschieters, maar als je een ‘rondje vintage shoppen’ wilt doen is dit straatje natuurlijk heel praktisch, met alles zo dicht bij elkaar.

Den Haag is groot en er is nog veel meer. Tips zijn natuurlijk altijd welkom! Hoewel we volgende keer weer naar een andere stad gaan, komen we hier vast nog eens terug.

En de score? Vandaag helaas geen tweedehands dingen gevonden die leuk genoeg waren. Ik heb wel een paar zilveren oorhangers bij Bibeloo en handgemaakte oorknopjes bij Hopi-Navajo gekocht. Minstens zo leuk, toch?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *