Verlies je veren niet aan de vissen

Beetje gekke titel misschien (misschien worden de vissen wel veren?), maar die dingen komen bij mij altijd spontaan en ik geef er dan ook maar aan toe… Het was helemaal niet de bedoeling dat deze figuratief werd. Ik begon, als altijd, abstract en al na een paar lijnen zat die flamingo-vogel-pauw-figuur er in, dus dat concept heb ik verder uitgewerkt. En ook hier (sorry dat ik jullie weer verveel met de veren) kwam die veren vorm weer helemaal van pas.

** edit, 14 augustus 2011 **

Meliza, een vriendin van mij, is dichter en afgelopen week mailde ze me ‘dat ze het niet kon laten deze tekst te schrijven gebaseerd op mijn tekening’. Hoe stoer is dat!? Ik kreeg er gewoon kippenvel van. Zo mooi vind ik het gedicht en zo mooi vind ik het dat mijn tekening blijkbaar zo inspirerend is dat iemand daar zoiets bijzonders door maakt… Wat een enorme motivatie om te blijven tekenen. Dankjewel Meliz!

aan gevogelte,

vlieg niet over de zee
water bedwelmt
trekt je aan
plukt je leeg

verlies je veren
niet aan de vissen
beweeg niet mee
met eb en vloed

zwerf door de lucht
met gevleugeld karkas
daal niet meer
op vloeibaar zout
en alles…

wat onbekend blijft

Meliza

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • @ Lique Je bent een lieverd! Dankjewel. En hou de potloden lekker zelf hoor! Ieder meisje moet gewoon een setje goede potloden in huis hebben om bij tijd en wijle mooie dingen mee te maken en hopelijk inspireer ik je alleen maar om weer een mooie mandala of tekening te maken 😉

    @ Kim Ha Ha, jij mag altijd nieuwe dingen naar mij sturen 😉

  • WOw o wow! Prachtig weer meis!

    Ik heb hier nog hele dure potloden liggen die uit de handel zijn ondertussen en heb de neiging om de kleine doos naar je op te sturen, je kan het zo mooi en deze potloden zijn zoo fijn! Ik maakte er zelf altijd mandela's mee.

    Prachtig meis, echt! Heel heel mooi!