Telefoonhoesje + review Brother innov-is 15

Dit telefoonhoesje maakte ik met mijn splinternieuwe naaimachine. Weten jullie nog dat de oude was ontploft? Ik heb daarna heel lang getwijfeld of ik een goedkope nieuwe zou kopen (je weet wel, van die aanbiedingen bij de Aldi en Blokker) of een wat duurdere en dan misschien wel weer een tweedehands. Hij moest in elk geval krachtig genoeg zijn om door spijkerstof en canvas te naaien en hij moest makkelijk te bedienen zijn (ik liep met de oude altijd te klungelen met de draadspanning, waardoor ik meer aan het prutsen dan naaien was).

Na lang nadenken en sparen ben ik vorige maand bij Los Naaimachines langs gegaan. Wat een fijne winkel is dit.
Je wordt aan de tafel gezet en je krijgt de machines voor je neus voor een demonstratie. Ik begon met een heel goedkoop instapmodel en een eenvoudig tweedehands model. Op een gegeven moment kijkt de verkoopster mij aan en zegt, ik kan wel iets moois voor je doen bij deze machine als je de oude (kapotte) inruilt. Daarop zette ze de Brother innov-is 15 voor mijn neus. Een machine die kan naaien zonder pedaal. Raar leek me dat, maar ik merkte meteen dat het heel fijn werkt. Ik was op slag verliefd; alles werkt soepel en hij is ongelooflijk stil. De verkoopster liet me zien hoe de machine uit zichzelf (!) een knoopsgat kan naaien. Ze vertelde ook dat dit de meest zorgeloze machine is, waarbij de draadspanning nooit een probleem is en dat ze deze machine steevast gebruiken bij workshops (zelfs aan kleuters) vanwege het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid. Ik werd al bang voor de prijs, maar die viel reuze mee (€ 350,00). Voor de vorm ben ik naar huis gegaan om ‘na te denken’, maar deze machine had zich al vastgezet in mijn hoofd. Diezelfde avond stond ik alweer op de stoep om hem op te halen.

Alles aan dit apparaat werkt simpel: de draad inrijgen, spoel opwinden, de draad wordt automatisch door de naald gehaald, het instellen van de steken, het inzetten van de spoel en het bedienen van de machine. En omdat hij heel langzaam kan naaien is deze machine perfect voor precisiewerk. Ik heb nog niet 1 nadeel aan deze machine kunnen ontdekken… Ik ben dus weer ongelooflijk blij!

Het hoesje is trouwens gemaakt van een stukje oude spijkerbroek en een restje groene stof. Hij sluit met een stuk breed, zwart elastiek. Ik maakte het hoesje voor een vriend, die een stevig en goed afsluitbaar telefoonhoesje nodig had.

I made this phonecover with my new sewing machine. Remember the old one exploded? After a lot of thinking and saving up money I decided to shop for a new one. At first I wanted to buy a cheap and simple machine, but it had to be strong. When the saleswoman demonstrated the Brother innov-is 15 I was in love immediately. Everything is smooth and simple and it’s the quietest machine I have ever seen. I was afraid it would cost to much but the price is really fair. So I could not resist and bought it. At home making this first project I discover the true perfection of this machine. It’s not only quit and smooth to work with, everything works truly simple, from inserting the bobbin to the handling (it works without a pedal). And it can sew very slowly, perfect for precision work. So yes, I’m over the moon with this machine! The cover is made with a piece of old jeans. It’s made for a friend who needed a sturdy phone cozy.

 

BewarenBewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *