Review: Drops pro romance rondbreinaalden

Ik trakteerde mezelf op een mooi cadeau; een luxe set met verwisselbare rondbreinaalden. De reden? Ik wilde een groot kleed maken en dat ging helemaal niet zoals ik het wilde…

Een jaar geleden kocht ik een flinke stapel Stylecraft special chunky voor een grote sprei. Ik begon met haken; de CAL deken van 2014. Maar helaas, de randen werden bij mij niet mooi recht. Dus, uithalen en opnieuw beginnen. Deze keer met een eigen patroon. Maar het werd nog steeds niet wat ik voor ogen had. Dus stapte ik over op breien, de gerstekorrelsteek (één van mijn favorieten). Maar zo’n groot kleed breien, hoe doe je dat? Vierkantjes besloot ik… Maar na een aantal vierkanten begon ik te twijfelen, want ik wilde een kleed zonder naden. En vanaf dat moment lag het project stil… Tot ik ineens het licht zag: “Duh! Rondbreinaalden!” Want met rondbreinaalden maakt de maat niet uit. In mijn bakje met rondbreinaalden diepte ik een maatje 5 op (de benodigde 7 had ik niet) en begon opnieuw. Maar, de rondbreinaald had zo lang opgekruld gelegen dat de kabel alle kanten op ging. Bovendien werd het met deze kleinere naald (en 1 draad in plaats van 2) weer niet wat ik wilde…

Ik was er zo klaar mee! Bij een vriendin had ik ooit verwisselbare rondbreinaalden gezien. Ken je dat? Dat je iets ziet waarvan je op dat moment niet vermoed dat je het nodig hebt… Ik had tenslotte al een berg breinaalden. Ik heb me eens goed verdiept in het fenomeen en ik ontdekte dat er verschil is tussen houten en metalen naalden, dat kabels ‘vormgeheugen’ kunnen hebben (dat hadden die van mij overduidelijk!) en dat juist de breinaalden set van Addi (die met het minste vormgeheugen) geen soepele overgang heeft van naald naar kabel… Dus het werd de Drops pro romance rondbreinaaldenset – ok, ik geef het eerlijk toe; ook een beetje vanwege de mooie kleur. Ik ben nu definitief op weg met een sprei (220×220 cm) in gerstekorrel steek van 2 draden Stylecraft special chunky op naalden 7 (kabel 100cm)!

Drops romance
Drops romance is precies hetzelfde als KnitPro symfonie (ze zijn ook uitwisselbaar) MAAR de kleur vind ik veel mooier. De naalden zijn van hout; ze zijn dus licht en voelen niet koud aan. Ze zijn precies glad genoeg – de draad glijdt soepel over de naalden, zonder er te snel af te glijden. De naalden op de kabel zetten is makkelijk; kwestie van schroeven en aandraaien met het bijgeleverde sleuteltje. De overgang van naald naar kabel is heel glad dus het garen schuift soepel door (wat erg fijn is bij een steeds groter wordende plaid). De kabel is heel soepel, dus de ‘krul’ blijft er nauwelijks in zitten.

De set zit in een mooie etui met ruimte voor uitbreiding. Dit zit erin: 8 naalden (3,5 / 4 / 4,5 / 5 / 5,5 / 6 / 7), 4 kabels (1×60 / 2×80 / 1×100) inclusief sleuteltjes en 8 eind kapjes en 3 kabel connectors waarmee je kabels aan elkaar maakt voor (nog) langere kabels.

KnitPro haaknaald
Mijn andere favoriete steek is de Tunische haaksteek, maar ik snapte nooit hoe je daar met die (uiteindelijk toch te korte) tunische haaknaalden een kleed of kussenhoes van maakt. Toen ik deze haaknaald zag, viel het kwartje! Ik wist niet eens dat dit bestond!? Hoe geweldig; je koppelt gewoon een haaknaald aan de kabel en een eind kapje op de andere kant en je kunt hele kleden haken! De haaknaald bestelde ik er dus meteen bij voor het volgende project…

Caro’s Atelier
Tenslotte een kleine review over Caro’s Atelier – de plek waar ik in één keer de breinaalden + de haaknaald kon bestellen. Ik ben fan! Het assortiment is heel goed, de service perfect (vragen worden via het ticketsysteem snel en goed beantwoord) en alles is snel en netjes geleverd. Je kunt zelf kiezen wanneer en hoe laat je je pakketje wilt laten bezorgen of afhalen (wat ik heel fijn vind, want ze bezorgen altijd precies als je op je werk zit). De bezorgkosten zijn laag en boven de €50,00 ook nog eens gratis. En dan spaar je ook nog eens voor korting! Voorlopig is dit mijn vaste online adresje…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *