Review: Clever crocheted accessories

Dit heerlijke haakboek viel vorige week bij mij op de mat! Ik kon niet wachten en ben meteen begonnen met het project waardoor ik op dit boek ben gevallen: het mutsje op de voorkant.

Ik maakte het in mooi diep paars. Het is echt een heel erg origineel ontwerp. Je haakt eigenlijk een soort stroken die je tijdens het werken aan de vorige tour haakt. Daardoor, en door in de achterste lussen te steken, ontstaat die prachtige structuur.

Clever crocheted accessories is echt een aanrader (let op: het is een Engels boek). De beschrijvingen zijn duidelijk en bevatten veel foto’s. De projecten zijn allemaal vrij snel te maken. Van de 25 projecten zijn er maar 6 projecten die ik niet zou willen maken, maar die bevatten dan wel weer patroondelen die me inspireren om er iets anders mee te maken. De tas met de bloemetjes (foto links) wil ik in elk geval voor het voorjaar maken! Ook leuk; in een paar projecten (foto rechts) zit een steek waarmee je een soort kabels kunt haken – dat heb ik nog niet eerder gezien! Je kunt het boek hier doorbladeren (het is te bestellen bij Bol.com).

The book Clever crocheted accessories is the perfect book for small yet very pretty crocheted accessories. I made the hat from the cover (the project that made me fall in love with the book). I used deep purple. It’s a truly original design with a fresh and new technique to create this gorgeous stitch. The patterns are very clear and are all quick to make. From the 25 projects there are only 6 I wouldn’t make but these pattern contain things that inspire me to use them for other projects. Also in a few projects there is a stitch with which you can crochet cables (right picture) – I haven’t seen that before! The bag with flowers (left picture) is on my wish-list to make this spring.

BewarenBewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *