Linnen keper combinatie

Ik ben helemaal weg van de combinatie linnen- en keperbinding in één weefsel. In de groene plaid zie je het effect beter; hier zit echt een duidelijke baan met een ander patroon in. In dit voorbeeld is het effect heel subtiel. Het middenstuk bestaat uit een mix van verschillende garens in linnenbinding. De randen, van Venne Cottoline, zijn opgezet in keperbinding. De inslag is ook Venne Cottoline dus ik verwacht dat het patroon op de rand na het wassen wat beter uit gaat komen. Deze lap is een proeflap voor een zomerse omslagdoek, zodat ik kan zien hoe deze mix van materialen met elkaar werken en of de stof soepel gaat vallen.

Je bereikt dit effect door de linnenbinding op de eerste (of laatste) twee schachten te zetten en de keper op de overige vier of meer schachten. Je hebt hier dus minimaal zes schachten voor nodig. Hieronder vind je de weefbrief. De linnenbinding herhaal je zo vaak tot de gewenste breedte.

In de detailfoto hieronder zie je goed de verdeling van de draden over de schachten. Zie je hoe de blauwe draden op de achterste schachten staan? Zoals je ziet heb ik de randen ook in linnenbinding (zelfde draad als de inslagdraad) opgezet, zodat de randen netjes en strak worden.

Weefbrief

Bron

Schets omslagdoek

Een kijkje in mijn weef-notitieboek, waarin ik al mijn projecten (en bevindingen) bijhoud.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *