Last minute kerstkaarten

Elk jaar denk ik “Ik maak dit jaar eens geen kerstkaarten” en elk jaar kan ik het toch niet over mijn hart verkrijgen om bepaalde mensen (lees: mijn moeder) een gekochte kaart te sturen. En dus begin ik elk jaar te laat aan mijn kaarten, waardoor ik inmiddels kampioen (uche) snelle kerstkaarten ben… Maar wel met een groots effect, want de kaarten moeten wel mooi zijn natuurlijk! Deze kaarten maak je zo snel dat je ze vandaag nog kan maken en versturen!

Ik gebruikte:

  • Zandkleurig A5 hobbykarton
  • North Country paper stack (Prima)
  • Plak velours (of vilt, stof of papier met structuur)
  • Pritt roller
  • Pons ster (optioneel en alleen als je geen plakvelours gebruikt*)

Snij een aantal stukken hobbykarton op A5 formaat (helft van een A4) en vouw ze dubbel. Snij mooi (kerst)papier net iets kleiner dan de kaart en plak dit voorop de kaart. Ik gebruik daarvoor een pritt roller; dat werkt snel en schoon. Vouw een kladblaadje dubbel en teken daarop 1 helft van een hart. Laat het papier dubbel gevouwen en knip het hart uit. Gebruik deze mal om van stof, vilt of mooi dik papier een hart te knippen. Ik gebruikte plakvelours dat ik ooit kocht bij een Boekenvoordeel winkel. Plak het hart op de kaart en klaar!

Het is het mooist als het hart van een heel ander materiaal of van een andere structuur is dan het papier. * In het eerste hart stansde ik met een pons een sterretje. Leuk als je papier gebruikt, maar met plakvelours was dat niet zo’n heel goed idee… Bij de tweede poging zat alles vastgeplakt en moest ik het hart stuktrekken om alles weer los te krijgen… (de pons heeft het gelukkig wel overleefd)

Ik vermoed dat dit mijn laatste blogpost voor kerst gaat zijn dus ik wens jullie allemaal hele mooie en warme kerstdagen toe!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *