Inside Crochet Magazine

Ik heb mezelf vandaag getrakteerd op een half jaar abonnement voor Inside Crochet Magazine. Regelmatig zoek ik op Ravelry naar mooie nieuwe patronen en ik viel als een blok voor de blauwe cardigan hieronder. Eigenlijk stond ik bijna op het punt om een abonnement te nemen op Simply Crochet. Ik heb hier een proefabonnement van 2 nummers op gehad en ik maakte deze zomer poncho. Twijfel twijfel… maar ik nam de gok en koos een Inside Crochet Magazine abonnement.

Eigenlijk doen beide tijdschriften niet voor elkaar onder. Ze zijn allebei prachtig vormgegeven en ze hebben boeiende achtergrond artikelen. De ontwerpen zijn hip en fris en mooi gefotografeerd. Bij bijna elk ontwerp krijg je de kriebel om het te willen maken (en ja, allebei hebben ook ontwerpen die je nooit zou maken).
De verschillen? Simply Crochet heeft meer patronen (in mijn edities staan er resp. 27 en 36) en Inside Crochet heeft er in oktober 19. Van die vele patronen in Simply Crochet zijn er wel veel klein, zoals ‘een bloemetje’ of ‘een vierkant’. Bij Simply Crochet bekruipt me soms het gevoel dat ik het meeste ook (gratis) kan vinden op Ravelry. Neemt niet weg dat de patronen die ik dan wel zou maken helemaal fantastisch zijn! Inside Crochet vind ik iets meer gericht op mode en het tijdschrift bevat net wat meer draagbare mode. En omdat ik nu op zoek was naar vestjes en accessoires gaf dat voor mij de doorslag.

Ik koos voor het digitale abonnement. Ik vind het fijn om mijn patronen digitaal bij me te hebben op mijn telefoon of tablet (handig als we op pad zijn met ons busje), maar dat is natuurlijk puur persoonlijk. Het gele vestje staat in de oktober editie en de blauwe cardigan hieronder komt eraan in de november editie. Ik kan niet wachten, want ik heb prachtig grijs garen klaarliggen voor deze cardigan!

I treaded myself today to a subscriptions for Inside Crochet Magazine. I also had a subscription to Simply Crochet this summer. A little review:

Both magazines are equally pretty; both have a pretty layout, gorgeous photography and almost all projects give you that “I want to make this-itch”. The differences? Simply Crochet has more patterns (in my editions there were 27 and 36). Inside Crochet has 19 in October. But from the many patterns in Simply Crochet there are a lot of small ones like ‘a heart’ or ‘a block’. However, the patterns I do want to crochet are simply stunning! Inside Crochet is just a little more fashion minded and has a few more wearable pieces. And as I was looking for vests and accessories this made me choose Inside Crochet…

I chose the digital subscription as I like to carry my patterns with me on my phone or tablet (handy when we are travelling with our VW van). The yellow vest above is in the October edition and the blue cardigan below will be in the upcoming november edition. I can’t wait as I have some lovely grey yarn waiting for this one…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *