Gratis patroon: Groen(te) tasje


Aangemoedigd door de geslaagde wattenschijfjes haakte ik vandaag eindelijk een groente tasje. Eindelijk… want ik ben al bijna een jaar van plan om zo’n tasje te haken, zodat ik geen plastic zakjes uit de supermarkt meer nodig heb om mijn ‘blote’ groente en fruitjes in te doen…

Er zijn heel veel patronen op internet te vinden voor zulke tasjes en ik gebruikte dit patroon. Deze versie is lekker snel klaar. Je haakt met een dikke haaknaald (ik heb met nr 8 gehaakt; dik zat) dus je hoeft maar 12 rijen te haken (en dan is hij al zo groot dat er 1kg appels in past). In het patroon wordt het tasje niet afgewerkt; ik heb met haaknaald 4 een net randje van 1 rij vasten (2 steken in elk gat tussen de steken van de laatste rij) en 1 rij stokjes gehaakt waardoor ik (om de 3 stokjes) het koord heb geweven.

Ik heb de uiteinden van het koord aan elkaar geknoopt, zodat het er niet uit kan schieten. Het voordeel van zo’n treksluiting (waar je makkelijk een knoop in legt) is dat de appeltjes bij het afrekenen niet over de schoot van de kassiere rollen…

BewarenBewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *