Gehaakte sjaal


O, wat werd ik verliefd op deze sjaal. Ondanks dat het patroon niet in het Engels of Nederlands is, is het door het duidelijke diagram prima te maken. Ik kon zo gauw geen logica/ritme ontdekken in het meerderen, dus heb ik het patroon uitgeprint en met pen afgetekend waar ik gebleven was. Hoewel het diagram goed te volgen is, is het een aardige puzzel om uit te vinden waar je nu precies begint. Omdat ik hier veel vragen over kreeg heb ik het patroon aangepast met een aantal aantekeningen die je hopelijk op weg helpen.

Ik haakte het van stevig, dun katoengaren en haaknaald 3,5.

Hij is wel heel erg romantisch qua stijl, dus of ik hem dagelijks ga dragen weet ik niet. Misschien op een stoer bruin leren jasje of wie weet… voor mijn bruiloft mocht het (hoop het niet) wat koud zijn…

Zelf maken
Hoewel het diagram goed te volgen is, vond ik het een aardige puzzel om uit te vinden waar je nu precies begint. Omdat ik hier vragen over kreeg heb ik het patroon (dat overigens niet van mij is) aangevuld met een aantal aantekeningen die je hopelijk op weg helpen. Je hebt nog wel het patroondeel voor de rand nodig en mijn patroon kun je niet op een A4-tje printen. Print dus zelf even de patroondelen via de link hierboven. Let op: dit patroon is niet door mij ontworpen en ik laat hier alleen maar zien wat ik heb uitgepuzzeld.

De sjaal wordt in 1 deel gehaakt. De maker heeft de patroondelen gesplitst, vermoedelijk om het leesbaar of printbaar te maken. Je begint met een ketting van 61 lossen + 6 lossen om te keren. Vervolgens volg je de cijfers op het patroon die de rijen aangeven (de pijlen geven de haakrichting aan). De twee patroondelen overlappen elkaar bij de subtiele dunne lijn. Alle meerderingen en het begin van elke toer zijn aangegeven in blauw.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *