Gehaakte colsjaals voor de herfst


Het is altijd jammer als het mooie weer van de zomer voorbij is, maar ik wordt ook altijd weer een beetje blij. Nu is het tijd om, knus binnen, mooie dingen te maken. Bij mij ligt dat in de zomer altijd een beetje stil, omdat ik dan veel buiten of op pad ben. En geef toe; de herfstmode is toch altijd weer prachtig van kleur en materiaal?

Met de paarse col links was ik in de zomer al begonnen. Het dikke katoen is perfect voor de nog niet al te koude dagen. Het is gemaakt met Drops Cotton light (nr. 24). Ik zal dit garen niet snel meer kopen. Het ‘haalt’ heel erg snel en het haakt niet prettig, omdat je snel met de naald door het garen steekt. De col rechts is alweer wat warmer. Gemaakt van Tosca light (Lang yarns, nr 75). Dit fijne garen geeft heel mooie kleurverlopen. Ik ben van plan hier ook een winterplaid mee te haken.

Dit (gratis) patroon ‘Silver Shells halswarmer‘ van Drops design blijft trouwens fijn om te haken; ik heb nu drie van deze sjaals, alle drie weer heel anders. Ze staan het leukst op een (spijker)jasje. Het patroon is heel makkelijk en haakt snel. Ik heb het patroon wel aangepast, want in het origineel haak je heen en weer in plaats van rond. Mijn versie is makkelijker te haken en is naadloos. Lees hier hoe je mijn versie haakt. Het is zo een fijn werkje voor tussendoor, waarbij je niet zo hoeft na te denken. Ik heb altijd graag dit soort patronen als ik met andere mensen haak…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *