Review: Drops Lace garen

Ik ben begonnen met het gele vest uit Inside Crochet, oktober 2013, maar dan in het groen. Ik heb hiervoor Drops Lace gekozen, een vrij nieuw garen. Ik kan natuurlijk wachten tot het vest klaar is om het jullie te laten zien, maar dat gaat waarschijnlijk nog maanden duren… Dus dan maar een mooie close up van dit bijzondere garen, want ik wil even kwijt hoe blij ik hiermee ben…

Ik heb het garen besteld via internet (Hobbydoos) dus het was even spannend… Maar bij het openen van het pakje was ik meteen verliefd. Het garen is enorm zacht en soepel. Het is een baby alpaca en moerbei zijde mix en je voelt echt dat je iets moois in handen hebt. De kleur is fantastisch en subtiel gemêleerd. Het garen haakt fijn, maar het gaat wel langzaam (het is een heel dunne draad). Ik werk voor dit vest met haaknaald 4,5 en ik geloof dat ik krap 8 cm hoogte van het achterpand in een uur haakte. Dit soepel vallende garen is vooral geschikt voor sjaals en kleding, maar dus wel voor de ‘die hard’ hakers die het niet erg vinden om veel uren in een project te stoppen.

Als ik een nadeel moet noemen is het de manier waarop het garen gewonden is. Het is een streng in plaats van een bol en dat raakt snel in de war. Je kunt er natuurlijk eerst een bol van maken, maar dat is met 100 gram van zulk dun draad ontzettend veel werk. Omdat de streng wel netjes is en het garen niet heel snel in de knoop raakt, heb ik de streng in een schaal (met schenktuit) gelegd. Het deel waar ik de streng goed kan oppakken ligt om de tuit. Zo til ik de streng telkens voorzichtig op om een stuk draad af te wikkelen. Als iemand hier een handiger systeem voor weet, laat het me vooral weten… (edit: ik heb inmiddels een wolmolen waarmee ik heel gemakkelijk bollen kan maken van een streng. Aanrader!)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *